Deep in Dead Space

EvE Online! Exploration, PvP, OMG WTF THIS BLOB AGAIN!!!

Friss topikok

  • lumi ®: Kedvet kaptam! Holnap leporolom a cheetaht ha jobban leszek:) A blogod meg priceless. hprvndr (2009.03.27. 02:59) Essünk neki!
  • Darekh: @Paladin73: Remek, ezt nem tudtam. Viszont ez jó hír minden szkennelőnek :) (2009.03.25. 10:53) Az alapok II. (Implantok és a többi)

Linkblog

Archívum

HTML

Profession Siteok

2009.03.25. 11:40 | Darekh | Szólj hozzá!

A cosmic signature-ok a fajtájuk szerint besorolhatóak:

Unknown - Lehet wormhole, battle plex (ezek eszkalálódhatnak expedition-é) , a nevesített számozott plexek (nagylóvé), és sok sok drónos szemét is, pl Haunted Yard, Chemical yard. Ezekre nem érdemes pazarolni az időt. Tehát a számozottat és a battle plexeket érdemes megcsinálni csak.

Radar - Hacking site. Ezekhez a Hacking skill kell és egy med slotba szerelhető codebreaker. Érdemes őket megcsinálni, elég jó kis pénz jöhet belőlük, egyébként Blueprinteket és az inventiönhöz szükséges dolgokat dobhatják. Általában szoktak NPC-ék lenni szóval nem érdemes covopsal nekiesni, mivel van egy olyan rossz tulajdonságuk hogy miután nekikezdünk és ha kiugrunk akkor eltűnnek.

Ladar - Harvestelhető gázfelhő. Bányász kariknak lehet érdekes.

Magnetometric - Salvagelhető roncsok, vagy analyzeres dolgok lehetnek benne. Archeologym még nincs így sokat erről nem tudok írni.

Gravimetric - Ugyancsak bányászoknak való hidden beltek, általában drága ércekkel. Tegnap lőtem is egy hulkot az egyik ilyenben : Kill ITT!

A számozott plexek aránylag ritkák, szóval valószínűleg sokat fogunk ezekből a site-okból és a szemétből is találni mielőtt beugrik egy jobb plex. Így érdemes legalább a hackinget tudni, mert viszonylag gyorsan kitanulható és legalább lesz egy kis befolyó pénz a keresés közben.

Essünk neki!

2009.03.25. 11:26 | Darekh | 1 komment

Na megvan a hajónk, a skilljeink, betáraztunk a sisters launcherbe akkor induljunk el szkennelni. Na de hol lehet zsíros lootot találni gondolkodik el egyből a kezdő kincsvadász. A válasz erre az, hogy egy kis mázlid ha van, teljesen mindegy hova mész.

Először is ajánlom ezt a térképet, rendkívül nagy segítség:

http://ombeve.co.uk/Eve_Regions.pdf

A térképen érdemes megnézni, hogy melyik NPC frakció uralja az adott területet, mert ebből tudunk következtetni arra, hogy milyen complexek lesznek.

Annyit érdemes tudni hogy például Sansha 3/10-es plexek domain high sec-ben vannak. Ezekből Centii A-Type dolgok esnek, és könnyű megcsinálni őket. Két pocketes és csak fregattok vannak bennük, igaz azokból sok. A második pocketben az officer dobja a lootot. A small repper nagyjából 80 milla és ezeket egy cruiserrel ki lehet lőni tehát kezdőknek ideális. Nem beszélve arról, hogy attól sem kell tartanod, hogy lelőnek a kalózok.

Blood Raiders-es területen low sec-ben és néha 0.5 körül szokott lenni a Mul-Zatah monastery. Ez egy 4/10-es Blood plex ide már bemehetünk BC-vel is. Kétkapus plex az első felében elég lepuffantani a hajókat és ugrani át a következő pocketbe. Amiért jöttünk az a Blood Raider Chapel-ben lesz. Beugrásnál be fog aggrózni a sentry a chapel körül és webelnek is rendesen, szóval érdemes lelövöldözni egy részét legalább az NPC-knek és a sentryknek. Fontos, hogy ne a chapel-el kezdjük mert szarráwebelve és lenosolva annyira nem szép az élet, főleg egy aktív tankos hajónál. A lényeg, hogy a chapel elpukkanása után lévő konténerben lesz a cucc ami lehet 10 millás szemét vagy 200 millás energized adaptive nano membrane is.

Caldari területen Guristas 4/10-ek találtam. Itt is jellemzően 0.5 és az alatt.  Hasonló a Blood plexhez csak itt nem nosolnak hanem jammelnek. Az épület neve nem ugrik be amiben van a loot de a második pocketben lévő épület amit védenek nagy bőszen, tartalmazza a szemetet vagy a 700 millás medium shield boostert. Szerintem könyebb mint a bloodos, bár lehet azért mert engem nem zavart a jamming a drónjaim dolgoztak. Egyébként caldari űrben nem szeretek scannelni, egyszerűen túl sokan vannak ott.


Aztán vannak már a keményebbek 6/10. Tegnap volt szerencsém egy Crimson Hand Supply Depot-hoz. Ketten csináltuk egy cimborámmal, én Dominixben ő Ishtar-ban és hát eléggé piece of cake volt így. Szóval egyedül is simán lenyomható egy BS-el de a BS tank kell mert az utolsó pocketben darálnak rendesen. 5 pocketes, ebből a Supply sector opcionális (nem dob lootot, kihagyható). Ahogy haladunk befelé egyre több sentry és hajó ergo nő a dps amit tankolni kell, utolsó szoba előtt lesz egy Sentinel nevű battlestation ami azért vicces mert 50-60 km-en kívül kell lenni ha le akarjuk lőni amúgy kb. sebezhetetlen. Ami a jó dolog, hogy őt is ki lehet hagyni és simán el lehet jumpolni mellete. Amúgy cruise missile-eket ereget és elég szépen sebez. Az utolsó pocket a command sector. Van 14 sentry egy rakat BS és egy 5 millás Crimson Lord nevű BS. Ő lesz a mi emberünk. Durrantsuk el a sentryket amik 30km-en belül vannak mivel ennyi a rangeük csak, így a távolban lévőkkel nem kell foglalkozni. A BS-ek bejönnek 40-44 km-re. Meg van egy két cruise sentry érdemes lelőni azokat is. A Crimson Lord tankol elég szépen miután pukkant Corpum A-Type lootot dob. Nekünk jelen esetben a játék második legjobb EANM-je volt. Meta 13-as piaci áron olyan 800 misit érő plating. Megérte! :)

 

Angel/Serpentis és a gallente/matar területeken működő plexekről sajna sokat nem tudok mivel Isten szavát követve lesújtottam párszor a gallente kutyákra és a megtévelyedett rabszolgákra akiknek a felkelését hamarosan leverjük és újra visszatérhetnek Amarr gazdáikhoz. :) Így ha esetleg valaki dobna pár infót szívesen kipostolom.

Yo!

Az alapok II. (Implantok és a többi)

2009.03.25. 01:19 | Darekh | 2 komment

Azért raktam ezt külön postba mert valószínűleg kezdő karakterként nem lesz lóvé a szükséges implanokt beszerzésére. Első körben a 6%-os implantok beszerzését ajánlom. Ez piaci áron nagyjából 120M ISK-ba fog kerülni. Ha lvl4 agentezés megy akkor ez nem lesz egy teljesíthetetlen feladat. Hozzátenném, hogy ezek nélkül is meg lehet találni dolgokat csak nehezebb lesz.


Tehát az implantok :

Poteque Pharmaceuticals 'Prospector' PPF-1 (Deviation-re 6% lásd előző post)

Poteque Pharmaceuticals 'Prospector' PPG-1 (Scan időre 6% ugyancsak előző post)

Poteque Pharmaceuticals 'Prospector' PPH-1 (Probe erősségre 6% meglepő, de előző post)

Kezdésnek ezek tökéletesen jók lesznek. Ezen felül jöjjön " a többi "

 

Ugye ha esetleg van covops hajónk akkor érdemes gyártatni/vásárolni bele rigeket : 
 

Gravity Capacitor Upgrade I

Ez is az erősségre fog nekünk bonust adni. Minél több annál jobb.

Ezen felül pedig a Sisters Launcherek és Probeok amik Priceless-ek egy scannernek. Launcherből is kétféle van, probe-bol meg többféle. A Sisters Launcherek 5% bonust adnak az erősségre, ugye minél több annál jobb így mindenféleképpen be kell szerezni egyet. A probe-ok pedig a sima T1-es probehoz képest 10%-al erősebbek így ezekből sem árt ha van sisters.

Mindent összefoglalva körülbelül 90-es probe erősség felett (Charge info fitting panelben ingame) nagyjából mindent meg lehet találni ami sig a játékban. Hajóknál más tészta ott még nem jöttem rá a logikára. De a lényeg kb. az, hogy minél több kapu mögött van, annál nehezebb megtalálni. Nem számít, hogy hány kapu mögött vannak ugyanolyan könnyen megtalálhatóak a küldiző emberek mintha csak állomás alatt ülne (Thx az infot Paladin73-nak) és van egy olyan érzésem, hogy hamarosan nerfelni fogja a CCP de hát ne legyen igazam. Yo!

Az alapok

2009.03.24. 23:56 | Darekh | Szólj hozzá!

Elsődleges dologként azt hiszem kötelességem, a játékban lévő scannelési metódusról írni (fú de rohadt komolyan hangzik ez a mondat.)

Szóval aki scannelésre adja a fejét, legyen akár az PvE vagy PvP a következő skillekre lesz szüksége :
 

- Astrometrics (Alap skill, probe-k számát növeli és a többi skillhez való hozzáférést, lvl4-re kell!)

- Astrometrics Acquistion(A scan lefutási időre ad százalékos csökkenést, sokan mondják, hogy nem számít az új kiegben (Apocrypha) az idő. Ezzel vitatkoznék mivel a csatolt, ALAP videóban is látszik majd, hogy változtatni kell a probe-ok scannelési távolságát, hogy pontosabb értéket kapjunk azaz több scant kell lefuttatni egymás után, hogy megkapjuk a célpont helyét. Namost megintcsak PvE-ben a sig nem fog mozogni tehát csak időt nyerünk vele, viszont PvP-ben lehet ezen bukjuk a dolgot és közben a célpontunk elwarpol az adott helyéről. Tehát maximálisan javaslom a lvl4-re való kitolását minél hamarabb.

- Astrometrics Pinpointing (Deviation csökkenésére ad százalékot, azaz távolságban közelebb fog dobni a célponthoz, ahogy én látom ez csak PvP scannelésnél számít mivel PvE-ben a warp gate-k behúznak magukhoz)

- Astrometrics Rangefinding (Scan erősségre ad 10%-ot szintenként ergo hamarabb meglesz a delikvens avagy a sig.  Lvl4 kötelező, főleg ha nem covopsal scannelünk)

- És a: Covert Ops ami bónuszt ad az erősségre, viszont az Astrometrics Acquistion legalább lvl 4-re törénő felhúzásával akár Recon osztályú hajóval is kényelmesen scannelhetünk ellenséges hajókat, Covert opsban való scannelés természetesen sokat segít, viszont egy szóló recon aki küldizőket akar megfogni nem valószínű, hogy cipelni fog magával egy covopsot is.
Kivétel Unie :D )

Most pedig jöjjön egy videó ami tökéletesen bemutatja a jelenlegi scannelést. (Nem én készítettem, youtube link lesz) Enjoy! Yo!

 

Elindultam :)

2009.03.24. 23:19 | Darekh | Szólj hozzá!

Új vagyok még a blogolásban és igazából információs jellegel működne az oldal. Amúgy is a rendszerezés kedvéért leírnám a dolgokat így meg legalább segíthetek másnak is. Az EvE-ben található cosmic signatureökről írnék és a hozzájuk kapcsolódó tapasztalaimról. Mivel nem láttam mostanában túl sok ilyen témával foglalkozó oldalt, magyart meg egyáltalán nem, ezért kezdtem neki. Elvétve PvP-és témák is előfordulhatnak, remélem ez azért belefér. :) Összefoglalva amit ez az oldal nyújtani fog : Tippek, trükkök és egyszerű listázás az általam megtalált cosmig signature-okról. Képekkel, meg majd ha elbírja a laptopom videókkal is illusztrálva. Ezen kívül a kiscannelt hajókról és azok szétlövéséről készült moviekal lesz megtöltve az oldal. Tehát az EvE játékosainak dedikálnám! Yo!

süti beállítások módosítása